Drama Jodohku Babysitter Full Episode

 Tonton Drama Jodohku Babysitter Full Episode


Nantikan drama adaptasi novel Jodohku Babysitter karya Nureen Ahmad menampilkan lakonan Alif Aziz dan Intan Najuwa akan ditayangkan di Astro Ria. Drama ini menggantikan Setelah Terlafaznya Akad 2 yang akan melabuh tirai pada 5 Julai 2022. Siaran langsung juga boleh tonton di Astro Go dan juga Astro Ria pada 6 Julai 2022. Saksikan drama terbaru tidak lama lagi.


Jodohku Babysitter

Episod: 20
Tarikh Tayangan: 2022
Waktu Siaran:  Isnin-Khamis, 10:00 malam
Rangkaian: MegaDrama Astro Ria
Pengarah: Hadith Omar
Produksi: Juita Viden Sdn Bhd
Pelakon: Aliff Aziz, Intan Najuwa, Yuna Rahim, Ellyas Abdullah, Natasha Elyzza, Sharifah Shahora, Nina Juren, Isaac Iman, Tayha Nazira

Watak Pelakon
Aliff Aziz sebagai Adam Farhan
Intan Najuwa sebagai Adelia Faranisa

Tonton Di sini :
 
Episod 1Episod 2Episod 3Episod 4Episod 5Episod 6Episod 7
Episod 8Episod 9Episod 10Episod 11Episod 12Episod 13Episod 14
Episod 15Episod 16Episod 17Episod 18Episod 19Episod 20

Sinopsis Jodohku Babysitter

Kisah tentang Adam duda anak tiga setelah bercerai dengan bekas isterinya, Ika yang curang dengan kawan baik Adam iaitu Amri. Sedih dan sakit hati dengan bekas isterinya, Adam bercadang tidak jatuh cinta lagi dengan perempuan lain tetapi kehadiran Adel yang menjadi pengasuh kepada anak-anaknya telah merawat luka dihati Adam dan anak-anaknya. 

Cinta pandang pertama? Karut!

Bagi Adam untuk jatuh cinta buat kali kedua itu sangat mustahil. Namun, tak siapa menduga, Adam akan terpaut hati pada babysitter anak-anaknya sendiri. Babysitter tomboy pula tu. Limited editoin!

"Walaweh, ni rumah ke zoo?" - Adel
"What? Zoo? Amboi baru mula kerja dah nak membawang?" - Adam

Adel benci bila sering dibuli oleh Adam. Hendak melawan lebih-lebih, bimbang dipecat pula. Penat sudah untuk dia bertukar ganti kerja. Akhirnya, Adel terpaksa merelakan saja sikap sewel Adam itu.

"Garangnya bibik. awak tertelan sarang terbuan ke apa ni? Marah sangat." - Adam
"Encik ni memanglah, wayar putus." - Adel

Kuasa Allah tiada siapa dapat menyangkal. Daripada perasaan benci, kini perasaan itu berbalik menjadi cinta. Dalam mereka menghintung hari untuk disatukan, Adel mula curiga dengan perubahan Adam. Namun, Adam pantas memujuk. Membuatkan hati Adel kembali sejuk.

Mahligai yang terbina, awalnya sangat membahagiakan. Sehinggalah 'satu rahsia' yang menjadi tanda tanya dan titik permulaan curiga Adel terhadap Adam.

Post a Comment

0 Comments